середу, 6 листопада 2013 р.

А ми знову зустрічаємо гостей...
 Цього разу до нас завітали працівники податкової служби.

 Інспектор податкової служби Момоток Олена Олександрівна розширила наші уявлення  про державу і її функції, ознайомила із законами і правилами оподаткування, розкрила суть і роль податків у економічному житті України. 

Практика показує, наголосила інспектор,  що виховувати податкову правосвідомість населення необхідно вже у школі шляхом багаторічного, поступового формування податкової грамотності.

 Ми погоджуємося, оскільки податки є найбільш вагомим бюджетоутворюючим джерелом, саме сумлінні платники податків з високим рівнем податкової культури спроможні забезпечити формування дохідної частини бюджету, що є запорукою ефективного розвитку держави, а формування в учнів знань основ податкової грамотності і виховання у них розуміння необхідності сплати податків для сталого розвитку суспільства в цілому це - актуальна і нагальна потреба сьогодення нашої держави.




Плідно попрацювавши сьогодні, ми через практичну діяльність, сформували певні економічні компетентності, а саме:
• засвоїли права і обов’язки платника податків;
• зрозуміли можливості захисту прав платників податків;
• дізналися про структуру податкових органів та вимог до їх кадрового                 складу;
• вивчили найбільш важливі податки

   Безперечно, що це заняття сприяло розвитку і формуванню вмінь  та навичок, необхідних для будь-якої працюючої людини, будь вона найманим працівником або підприємцем. Громадянин, що володіє основами податкового законодавства, завжди буде практично невразливий.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар